Elektronische beveiliging

De Kerkfabriek

Hallelujah!

We hebben een kerk tussen onze realisaties! In opdracht van de Kerkfabriek hebben we Parochiekerk  Sint-Maarten  in Sint-Truiden mogen voorzien van camerabewaking. Maar waarom waren er camera’s nodig in een kerk?

Begin augustus werden we gecontacteerd door de Kerkfabriek voor een offerte voor camera’s te plaatsen in de kerk. Er zou op regelmatige basis zich zaken voordoen die niet de bedoeling zijn in een kerk, dit zowel overdag als ’s nachts.

De Kerkfabriek had eerst al verschillende concullega’s  uit de buurt benaderd vooraleer ze bij ons terecht kwamen. In de kerk is namelijk geen internet aanwezig, maar voor ons is dit geen probleem! Met behulp van een 4G/5G router in combinatie met een SIM-kaart met onbeperkte data, zorgen we ervoor dat de kerk op ieder moment live zijn camerabeelden kan raadplegen.

Tijdens onze installatie werd het al heel snel duidelijk dat er dringend camera’s moesten komen. De verantwoordelijke van de kerk vertelde ons dat er de dag voordien nog een laptop gestolen was uit de kerk. Tijdens de installatie zelf kwamen verschillende kerkbezoekers ons vertellen hoe blij ze zijn dat er eindelijk camera’s komen te hangen. Er zouden vaker problemen zijn in de kerk, met zelfs vechtpartijen tot gevolg. De kerk heeft een deelkast waar minderbedeelden terecht kunnen voor bijvoorbeeld kleren. Om deze kleren wordt er al eens ruzie gemaakt. Dit bevestigde ook nog de horecazaak tegenover de kerk, toen we hier onze middagpauze hielden.

Op 2 dagen tijd werd er 180m kabels voorzien inclusief kabelgoten en dit allemaal op een hoogte van 5-6m. Dit allemaal zonder hoogtewerker, dus de techniekers hebben heel vaak de ladder op en neer gemoeten. Naar de fitness gaan was niet meer nodig. Zoals altijd werd alles proper gestofzuigd en afgeveegd. Geen stof te vinden op de beeldjes, schilderijen of vloer.

De Kerkfabriek is een tevreden klant!

Vraag een vrijblijvende offerte